Boligstyling

Boligistyling

Når du skal selge boligen din, er det viktig å fremheve de beste sidene ved den. Dette er hvor boligstyling kommer inn. Boligstyling innebærer å tilrettelegge og dekorere en bolig for å gjøre den mer tiltrekkende for potensielle kjøpere. Men hvorfor er det smart å style en bolig før salg, og hvordan kan dette potensielt øke verdien av boligen din?

Som boligselger er det naturlig å ønske seg høyest mulig pris for eiendommen man legger ut på markedet. I denne jakten på den beste prisen, spiller boligstyling en avgjørende rolle. Boligstyling handler ikke bare om å gjøre boligen pen, men om å strategisk fremheve dens styrker for å tiltrekke seg et bredere spekter av interesserte kjøpere.

 

Hvorfor style bolig før salg

 • Økt attraktivitet: En godt stylet bolig fanger oppmerksomheten til potensielle kjøpere fra første øyeblikk. Gjennom profesjonell styling kan boligen fremstå som mer innbydende og tiltalende.
 • Fremhever potensialet: Boligstyling hjelper kjøpere å visualisere livet i det nye hjemmet. Ved å bruke riktig møblering og dekor, kan du vise frem boligens fulle potensial.
 • Breder ut kjøperbasen: Med boligstyling kan du tiltrekke deg flere interesserte til visninger, noe som øker sjansene for høyere bud og et raskere salg.

Boligstyling er blitt en uunnværlig del av boligsalgsprosessen. Dette er en profesjonell tjeneste som fokuserer på å forbedre utseendet til en bolig ved å gjøre interiøret mer tiltalende. Formålet er å maksimere boligens potensial og tiltrekke seg potensielle kjøpere. Trenger du flyttehjelp til å flytte ut egne møbler til midlertidig mellomlagring kan du få god hjelp fra lokale flyttebyrå.

Selv om mange velger å ansette profesjonelle boligstylister, er det også mulig å gjøre boligstyling på egenhånd. Dette kan innebære å:

 • Kjøpe eller låne innredning: Man kan investere i, eller låne, nye møbler og dekor for å friske opp boligens utseende.
 • Fjerne overflødige elementer: Det kan være like effektivt å fjerne overflødige møbler og personlige gjenstander for å skape en mer nøytral og tiltalende atmosfære.

Effekten av boligstyling kan være betydelig når det gjelder boligsalg. Styling sørger for at boligen ser best mulig ut i salgsannonser, noe som kan øke interessen blant kjøpere. God boligstyling og enkel oppussing kan potensielt øke verdien av boligen og føre til høyere salgspris.

Vurderer du å kjøpe en bolig som må renoveres før du flytter inn kan du lese mer om boliglån til oppussing av bolig.

Prismodell for boligstyling

Prisen for boligstyling varierer basert på flere faktorer, som størrelsen på boligen og omfanget av stylingen. Noen boligstylister tilbyr pakkeløsninger, mens andre tar betalt basert på timepris eller en prosentandel av salgsprisen. Mange boligstylister har et samarbeid med eiendomsmeglerfirmaer. Dette betyr at du ofte kan få tilbud om boligstyling som en del av en pakkepris når du ansetter en eiendomsmegler.

Eksempler på  priser for boligstyling

For å gi en ide om hva man kan forvente seg i priser, her er noen eksempler hentet fra Boligstyling Norge:

 • 1-roms leilighet: Fra 18 000 kroner
 • 2-roms leilighet: Fra 20 000 kroner
 • 3-roms leilighet: Fra 22 000 kroner
 • 4-roms leilighet: Fra 24 000 kroner
 • 3 og 4-roms med loft eller kjeller: Fra 26 000 kroner
 • Større enebolig: Fra 30 000 kroner

Interiørveiledning er en del av boligstylingprosessen hvor en profesjonell gir råd og veiledning om hvordan du kan forbedre interiøret i boligen din. Dette kan inkludere tips om fargevalg, møblering, og hvordan utnytte rommene på best mulig måte.

Hvordan gjennomføre effektiv boligstyling

Rydd og rens ut
En ryddig og ren bolig gir et bedre inntrykk. Fjern personlige gjenstander og rot for å gjøre boligen mer nøytral og tiltalende.

Fokuser på føresteinntrykket
Entréen og fasaden er det første potensielle kjøpere ser. Sørg for at disse områdene er velstelte og innbydende.

Nøytrale farger og moderne innredning
Bruk nøytrale farger og moderne innredning for å skape et tidsriktig og universelt tiltalende uttrykk. Dette gjør det enklere for kjøpere å forestille seg selv i boligen.

Belysning og romfølelse
God belysning er essensielt. Åpne gardiner, bruk lamper og lys for å skape en varm og innbydende atmosfære.

Fokuser på viktige rom
Kjøkken og bad er ofte de viktigste rommene for kjøpere. Sørg for at disse rommene er spesielt velstelte og tiltalende.

Selv om det er mulig å utføre boligstyling på egen hånd, kan det være lurt å investere i profesjonell hjelp. En boligstylist har erfaring og kunnskap om hva som tiltrekker kjøpere og kan gjøre hele forskjellen i salgsprosessen.